Κανονισμοί Liga De Padel

Δ1. Η διοργανώτρια αρχή Seven Padel Club, διεξάγει το Πρωτάθλημα Liga De Padel, τέσσερις φορές κάθε έτος, τις αντίστοιχες εποχές, και ολοκληρώνεται εκτός γεγονότων απρόοπτων και μη γνωστών στην διοργανώτρια αρχή (Εκτεταμένη κακοκαιρία, φυσικές καταστροφές, Κυβερνητικές αποφάσεις κτλ), εντός τριών μηνών από την έναρξη. Ειδικότερα για κάθε πρωτάθλημα, και οπωσδήποτε πριν την έναρξη, η διοργανώτρια αρχή θα προσαρτά στην παρούσα, τους ισχύοντες κανονισμούς αναφορικά με τις ομάδες, τον τρόπο διεξαγωγής, τα έπαθλα κτλ.
Δ2. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, κατατάσσονται βάσει της δυναμικότητας τους σε κατηγορίες, και εν συνεχεία αναλόγως του αριθμού των ομάδων κάθε κατηγορίας, σε ομίλους με τυχαία κλήρωση. Σε περίπτωση προσέλευσης νέας ομάδας προ της ένερξης του πρωταθλήματος, η διοργανώτρια αρχή, δύναται να αιτηθεί φιλικό παιχνίδι από τη νέα ομάδα, για την ορθή εισαγωγή της στην αντίστοιχη κατηγορία. Σε περίπτωση αρκετών νέων ομάδων, δύναται να διοργανώσει συνοπτικό τουρνουά Preseason μέγιστης διάρκειας μία εβδομάδας, για τους ίδιους λόγους.
Δ3. Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε τουλάχιστον δύο γύρους και το ανώτερο τέσσερις γύρους, όπου σε κάθε γύρο η κάθε ομάδα αντιμετωπίζει τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου μία φορά. Μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων, οι ομάδες που έχουν κατοχυρώσει θέση για τα Playoff (ο αριθμός των ομάδων από κάθε όμιλο, ανακοινώνεται στην έναρξη του κάθε πρωταθλήματος), συμμετέχουν σε αγώνες Playoff, με την διαδικασία των Knock-Out παιχνιδιών, ο αριθμός των οποίων για κάθε φάση των Playoff, ανακοινώνεται πριν την έναρξη των Playoff (Μονό παιχνίδι, διαφορά Games/Sets, Best out of 3 κτλ)
Δ4. Στην ομάδα που θα κατακτήσει το έπαθλο, καθώς και την ομάδα που ηττήθηκε στον Τελικό κάθε κατηγορίας, απονέμονται έπαθλα, τα οποία ανακοινώνονται το αργότερο μετά το πέρας του Α Γύρου, κάθε κατηγορίας.
Δ5. Η διοργανώτρια αρχή Seven Padel Club ανακοινώνει τα επερχόμενα παιχνίδια της Liga De Padel, ανά δύο εβδομάδες, και το πρόγραμμα είναι δεσμευτικό για τις ομάδες, με εξάιρεση γεγονότα απρόοπτα, για τα οποία κάθε φορά η διοργανώτρια αρχή, θα εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής ενός αγώνα, και τον εκ νέου προγραμματισμό του. Όλοι οι αγώνες αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο της Liga De Padel by Seven Padel Club, με συγκεκριμένη τοποθεσία, ημερομηνία, ώρα και αντίπαλη ομάδα.
Δ6. Για την απρόσκοπτη και ορθή λειτουργία της Liga De Padel, η διοργανώτρια αρχή, δύναται και θα χρησιμοποεί το Επίθετο, το Όνομα, το Πατρώνυμο, την Ημερομηνία Γέννησης, φωτογραφίες και βίντεο των παιχτών και των ομάδων.

Α1. Για την συμμετοχή του κάθε παίχτη στην Liga De Padel, απαιτείται η εγγραφή του και σε περίπτωση ομάδας, η εγγραφή και των δύο παιχτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Α2. Κάθε παίχτης μπορεί να συμμετέχει σε μία μόνο ομάδα αναλόγως του φύλου του, ανά πρωτάθλημα, πλην όμως μπορεί να συμμετέχει ταυτόχρονα και σε μία ομάδα στο μικτό πρωτάθλημα.
Α3. Αποχώρηση παίχτη και εισαγωγή του σε νέα ομάδα κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, δεν επιτρέπεται. Επιτρέπεται μόνο μετά το πέρας του πρωταθλήματος, στα πλαίσια έναρξης του επόμενου πρωταθλήματος.
Α4. Η νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος αντιστοιχεί σε 2 πόντους και η ήττα σε 1 πόντο. Αντιστοίχως τα υπέρ και τα κατά Games και Sets, υπολογίζονται και αυτά στην βαθμολογία, σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων κατά την τελική κατάταξη.
Α5. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν προσέλθει (ή προσέλθει μόνο ένας παίχτης) για τον προγραμματισμένο αγώνα της, μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα, και της αφαιρείται 1 βαθμός, συνεπώς στο συγκεκριμένο αγώνα θα λάβει 0 βαθμούς (1 από την ήττα, και -1 από τον μηδενισμό). Ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της ομάδας που προσήλθε κανονικώς με σκορ 2-0.
Α6. Ομάδα η οποία δεν προσήλθε σε τρεις αγώνες κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα, και μηδενίζεται σε όλους τους εναπομείναντες αγώνες της.
Α7. Σε περίπτωση που μετά το πέρας των αγώνων των προκαθορισμένων γύρων, υπάρξει διπλή ισοβαθμία, λαμβάνεται υπόψη το επιμέρους σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια (Νίκες, Sets, Games). Εάν και μετά από αυτά τα κριτήρια, δεν έχει προκύψει διαφορά, μετράει η συνολική διαφορά στα Games. Σε περιπτώσεις πολλαπλών ισοβαθμιών, προσμετρώνται όλα τα ανωτέρω με την ίδια σειρά, μεταξύ όλων των ομάδων που ισοβαθμούν. Σε κάθε περίπτωση ο/οι μηδενισμός/οι, κατατάσσουν την ομάδα στην τελευταία θέση μεταξύ των ισοβαθμούντων.
A8. Κατά την προσέλευση σας για τον αγώνα που έχει οριστεί, θα πρέπει να προσκομμίζετε το Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας για την ταυτοπροσωπεία, καθώς και οτι άλλο κριθεί απαραίτητο, αναλόγως της περίστασης, και για το οποίο θα έχετε ενημερωθεί νωρίτερα.
Α9. Για την εγγραφή του παίχτη, είναι απαραίτητη η προσκόμμιση φωτοαντιγράφου Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, η σχετική υπεύθυνη δήλωση με επικύρωση. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά τα διατηρεί η Liga De Padel, για να μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο πριν τον αγώνα.
Α10. Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί συμμετοχή παιχτών ή και ομάδων στο πρωτάθλημα για λόγους τους οποίους δεν είναι υποχρεωμένη να αναπτύξει στους ενδιαφερόμενους.
Α11. Οι ομάδες και συνεπώς οι παίχτες που τις αποτελούν, έχουν ενημερωθεί από την Liga De Padel, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες και συστάσεις των Κυβερνητικών Αρχών, για τα μέτρα προστασίας κατά του Covid19, και η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμιά ευθύνη για παίχτη που ενδέχεται να νοσήσει κατά την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.
Α12. Το πρόγραμμα των αγώνων, οι βαθμολογίες, τα αποτελέσματα, οι φωτογραφίες και οτι άλλο σχετικό με τον αγώνα και το πρωτάθλημα, αναρτώνται στον ιστότοπο και τα κοινωνικά δίκτυα της Liga De Padel, ενώ τα βίντεο των αγώνων θα αναρτώνται και στο κοινωνικό δίκτυο Youtube.
Α13. Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να προσέρχονται στο γήπεδο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα. Σε περίπτωση που δεν έχουν προσέλθει όλοι οι παίχτες κάποιας ομάδες έως και 15 λεπτά μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης, ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της ομάδας που βρισκόταν στο γήπεδο, και η μη ολοκληρωμένη ομάδα μηδενίζεται.

Ο1. Για την εγγραφή της ομάδας στο εκάστοτε πρωτάθλημα απαιτείται εγγραφή ύψους 10 ευρώ συνολικά.
Ο2. Το κόστος του αγώνα για κάθε ομάδα που συμμετέχει ανέρχεται στα είκοσι έξι -26- ευρώ.
Ο3. Καταστροφές, φθορές ή κλοπές που προκαλούνται από τους παίχτες και τις ομάδες, βαρύνουν οικονομικά αυτούς, και έχουν την υποχρέωση να αποζημιώσουν την διοργανώτρια αρχή.
Ο4. Σε περίπτωση που ομάδα δεν προσέλθει για τον αγώνα που της έχει ορισθεί εκτός του μηδενισμού, χρεώνεται και εξ ολοκλήρου το κόστος του αγώνα, ήτοι πενηντά δύο -52- ευρώ. Η ομάδα που προσήλθε κανονικά και κέρδισε τον αγώνα στα χαρτιά, δεν βαρύνεται οικονομικά για τον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο5. Δεν επιτρέπεται καμμιά ενέργεια συμπλοκής μεταξύ των αγωνιζόμενων ομάδων. Σε κάθε τέτοια περίπτωση μηδενίζονται αμφότερες οι ομάδες για τον αγώνα αυτόν.
Ο6. Κάθε άλλο είδος πειθαρχικής παράβασης που γίνεται αντιληπτό, θα το εξετάζει η διοργανώτρια αρχή και θα αποφαίνεται σχετικώς, τελεσιδίκως και δεσμευτικώς για τους εμπλεκόμόμενους.
Ο7. Σε περίπτωση που αποβληθεί ομάδα από το πρωτάθλημα, η Liga De Padel, διατηρεί το δικαίωμα να αντικαταστήσει την ομάδα αυτήν, με νέα ομάδα, διατηρώντας την βαθμολογία, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων της ομάδας που αποβλήθηκε.
O8. Η Liga De Padel, διατηρεί το δικαίωμα τελικής απόφασης επί οποιουδήποτε θέματος προκύψει, αναφερόμενου ή και όχι στον κανονισμό αυτό, και οι αποφάσεις της είναι δεσμευτικές για τους παίχτες και τις ομάδες. Οι παίχτες που συμμετέχουν αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους όρους του κανονισμού του εκάστοτε πρωταθλήματος.

S1. Το πρωτάθλημα Summer 21/22 θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Μαίου, και θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου.
S2. Οι ομάδες θα χωριστούν στις κατηγορίες Men Advanced, Men Intermediate, Men Beginners, Women Beginners και Mixed Beginners, θα αγωνιστούν με όλους τους αντιπάλους τους στον όμιλο σε έναν γύρο και από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι ομάδες στην διαδικασία των Playoff.
S3. Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν στα γήπεδα Padel του Seven Padel Club, επί της Αγίου Αθανασίου 58, στην Παλλήνη Αττικής.
S4. Απαγορεύεται η συμμετοχή παίχτη σε αγώνα, ενώ έχει διαγνωσθεί θετικός στο Covid19. Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ειδοποιείται εγκαίρως η διοργανώτρια αρχή με email (info@ligadepadel.gr), στο οποίο θα επισυνάπτεται το αποδεικτικό νόσησης/αποτέλεσμα Test, προκειμένου να επαναπρογραμματίζει εκ νέου τον αγώνα και να ενημερώνει εγκαίρως και την αντίπαλη ομάδα.